Van de razende Reporter:

ON D3, dit seizoen een mix van jong van geest en jong qua leeftijd. Maar allemaal dames die er een leuk en gezellig seizoen van gaan maken. En de trainer? Die is er alleen voorde woensdagavond op dit moment en werd door Mandy ergens in Oost-Groningen gevonden. Op de maandag onderhouden de dames zichzelf, soms voorzien van de nodige oefenstof. Uiteraard was het even wennen aan elkaar. Sommige dames hebben intussen spieren ontdekt waarvan ze het bestaan niet wisten en er wordt hard gewerkt op de training. De eerste weken was het team niet compleet vanwege allerlei vakanties, maar nu is iedereen gelukkig weer terug.

Afgelopen zaterdagmiddag (voor sommige dames was het qua gevoel nog ochtend), mochten de dames van ON D3 om 12.30 uur in Beijum aantreden tegen Lycurgus D4.

Het was de 3e wedstrijd van het seizoen. Tegen Olympia werd 1-3 verloren en vorige week werd er met 3-1 gewonnen van Oryx. Zo aan het begin van het seizoen is er natuurlijk nog weinig te zeggen van de onderlinge krachtsverhoudingen in de poule, dus volop er in gaan was een must! Tijdens het inspelen was er nog onduidelijkheid, komt ie wel of komt ie niet? Met een roze ballon was de avond ervoor geprobeerd hem te overtuigen van de gewenste aanwezigheid, zou dit gelukt zijn? En ja hoor, vlak voor het inslaan komt ie lekker sloom binnenwaaien.

Mandy was er deze
wedstrijd tegen Lycurgus niet bij, die hing ergens aan een berg voor school. Gerieke was dus spellie, Jelbrich mocht de dia zijn, Lisanne & Margot waren de midjes, Janet de stofzuiger en Tineke & Onna mochten buiten spelen. Voor Dominique & Irene was er eerst een plekje op de aanmoedigingsbank. “Hoe zet ik een blok” werd direct goed uitgevoerd. Vanaf het begin was ON duidelijk de betere ploeg, zeker in de rally. Geholpen door de hogere foutenlast van Lycurgus werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd en won ON de 1e set met 25-14. In de 2e set eenzelfde verhaal, met 25-16 werd de set netjes binnen geharkt.

Dan de altijd beruchte 3e set. Hoe kan het toch dat menig team altijd moeite heeft de 3e set ook te winnen bij een 2-0 voorsprong. Ook ON had het lastig vanaf het begin, het was op een duur 9-16 voor Lycurgus. Een beetje meer servedruk en goed rallywerk leverde een sprintje op en werd de 3e set uiteindelijk met 25-20 alsnog gewonnen.
Lekker dus, de winst was binnen. Margot & Jelbrich mochten in de 4e set hun plekjes afstaan aan Irene & Dominique. Nu was ON wel direct bij de les en namen een snelle voorsprong. Bij de 20 stokte de aanval even, tactische wissel, side-out werd gewonnen, tactische wissel weer terug en de set pakken met 25-21. Van de trainer/coach hebben we na de wedstrijd vernomen dat ie tevreden was. “De zaken waarop is getraind, kwamen netjes uit de verf. Er zit zeker nog meer in dit team en de dames horen echt thuis in de 1e klasse”, aldus de oefenmeester.

Volgende week mogen de dames weer in de eigen hal spelen, om 14.30 uur komt Oostermoer uit Gieten op bezoek.

De razende reporter.