Januari 2020

 In deze bestuurspraat

– Een gelukkig en sportief nieuwjaar!
– Vrijwilligers gezocht
– Terugblik ALV najaar

Agenda

8 januari Bitterballentoernooi
11 januari Thuisspeeldag
18 januari Nieuwjaarsborrel

Een gelukkig en sportief nieuwjaar!

Het bestuur wenst iedereen een gelukkig en sportief nieuwjaar! Aan het begin het jaar is het tijd om vooruit te kijken maar ook om even terug te blikken.

De eerste kampioenen 
In de eerste seizoenshelft zijn maar liefst drie mini- en jeugdteams kampioen geworden. Gefeliciteerd toppers!

Hoe gaat het bij de hoogste teams? D1 lijkt moeite te hebben zich te handhaven in de derde divisie, terwijl D2 op een topplek staat in de promotieklasse. Bij de heren zien we een ander beeld. H1 staat op een mooie vierde plaats in de eerste klasse en H2 strak onderaan in de eerste klasse. Support is voor alle teams welkom! Het is mooi om te zien dat dit al veelvuldig wordt gedaan. Het was op sommige zaterdagen zelfs zo gezellig, dat het kantinepersoneel het amper bij kon bijbenen in de Brug en het bier echt op was;)).

Maar wat zeggen de prestaties nu helemaal over het plezier en de sportbeleving bij onze club. Die worden mede en misschien wel vooral bepaald door andere factoren zoals volleyballen en trainen op een niveau dat bij je past, met leuke teamies. Ik ga ervan uit dat dit voor heel veel ON-ers ook dit seizoen het geval is, waar je ook staat in de ranglijst!

Vrijwilligers gezocht! 

Afgelopen Bestuurspraat stond er al een oproepje voor nieuwe vrijwilligers. Een aantal plekken zijn al vervuld (dank!) maar we zijn nog op zoek naar een Secretario, een Shirtjesman-vrouw en een Lustrumcommissie. Heb jij interesse in een van deze functies? Stuur een berichtje naar mij (Lydia).

Tijdens de ALV is ook het rooster van aftreden van de huidige Bestuursleden gepresenteerd. Dit om eenieder erop te wijzen dat meelopen alvast kan).

Secretario (tijdsbesteding: 6 a 8 vergaderingen per jaar)
Handig met digidingen, houdt van structuur, beetje autistisch mag, ruimt op, maakt duidelijk, ondersteunt en schrijft af en toe korte notulen. Maakt deel uit van Bestuur, dus die moet je wel leuk vinden.

Shirtjesman-vrouw 
Houdt van stijl of heeft stijl, heeft geduld en regelt en coördineert bestellingen van wedstrijdshirts. Sluit jij de beste deal en zorg jij dat Oranje Nassau in iedere sporthal herkenbaar rondloopt?

Lustrumcommissie 
Pretletters die het aandurven een spetterend 40-jarig lustrum voor te bereiden voor 2021! Met feest in mei en bijvoorbeeld een echt lustrumboek of film?

ALV: shirts, bonusgeld en ambities

Op vrijdag de 13 december werd de Algemene Ledenvergadering gehouden in Café de Sleutel. Een uitgebreid verslag over de ALV is te vinden op de website.

Shirtbusiness
De samenwerking met Sportal in november stopgezet. Speel je net bij Oranje Nassau of wil je graag een nieuw shirt? Je kan jouw shirt bestellen bij www.wowsportswear.nl, daar hebben we ons design nu liggen. Wil je de bestelling aan mij (Lydia) doorgeven? Dan organiseren we een gezamenlijke bestelling. Ook zijn er basic-shirts beschikbaar die (ongedragen) tegen een zacht prijsje (15 euro) gekocht kunnen worden uit onze voorraad. Dinsdag avond 7 en woensdagavond 8 januari is er tussen 19.00 en 22.30 een pasmoment in de kantine van de Brug, er kunnen dan ook basic shirts worden gepast. 

Bonusgeld
Op de najaars ALV wordt traditioneel de jaarrekening vastgesteld. Het jaar 2018-2019 werd met een ruim positief resultaat afgesloten (meer dan euro 5.000 “winst”). Dit komt onder andere door een meevaller van de zaalhuur. Als ON zitten we er best warmpjes bij met een eigen vermogen van tegen de euro 24.000. De kascommissie verleende het Bestuur de gebruikelijke decharge. Jan had zijn penningen duidelijk goed op orde! Terecht kwam de vraag wat we eigenlijk gaan doen met dat geld; oppotten is immers niet onze doelstelling. Eerlijk gezegd hebben we daar als Bestuur nog niet echt over nagedacht. Suggesties bij de ALV waren: bewaren voor risico’s van verhoging van de zaalhuur, Lustrumfeest, verlagen contributie. We gaan er nog over dimdammen de komende tijd. Een eventueel voorstel volgt bij de voorjaars ALV.

Ambities
Tijdens de ALV werd ook gesproken over de prestaties en ambities van Oranje Nassau. Dames 1 wil graag weten welke ambities de club heeft ten aanzien van de hoogste teams. We zijn immers de hoogst volleyballende “burger” vereniging in Groningen. Zoals al gezegd, we zijn een echte breedtesportvereniging. Dit neemt echter niet weg dat we volleybal op hoger (divisie) niveau faciliteren als dit mogelijk is. Want zeg nou zelf; de hogere volleybalkunst is prachtig om naar te kijken en werkt echt als inspiratiebron! We gaan de tweede helft van het seizoen in gesprek met D1 om te kijken welke beelden en verwachtingen er zijn ten aanzien van ons “flagship”.

Eerdere bestuurspraat:
Bestuurstalk feb 2018
Bestuurstalk jan 2018
Bestuurstalk juli 2017
Bestuurstalk okt 2017
Bestuurstalk sept 2017
Bestuurstalk feb 2017