Zo luidt de titel van het artikel in Dagblad van het Noorden. En hier openen wij met alle liefde ons verslag mee, want dit is de perfecte samenvatting van de wedstrijd in één zin. Graag vertellen wij over hoe we misschien wel één van de leukste wedstrijden uit onze volleybalcarrières hebben ervaren.

Het verhaal begon zes weken geleden, toen we tegen verwachtingen in Veracles D1 en Sudosa Desto D2 versloegen. Deze overwinning bezorgde al kippenvel en euforie. En dat we nog een ronde verder mogen bekeren was helemaal leuk!

Afgelopen week stond in het teken van voorbereiden op de derde ronde van de Nationale Beker tegen Topdivisionist VoCASA D1 uit Nijmegen. En dan heb ik het niet over voorbereiden door middel van (kracht)trainingen en wedstrijdplannen, nee… Bij ONs gaat dat net even anders. De voorbereiding bestond vooral uit het bedenken van extra zitplekken, een spandoek- en outfitactie uitzetten, promovideo’s maken, ballonnen opblazen en nog een competitiewedstrijd spelen op donderdag tegen Dio Bedum D1. Wat tevens ook de reden was dat één van de twee trainingen deze week niet doorging. We moeten natuurlijk wel onze rust behouden. En zo konden we Lycurgus H1 aanmoedigen in de Europacup.

Met iets te veel energie stonden we anderhalf uur van tevoren klaar in de hal. Uiteindelijk konden we rond 17:15 uur beginnen. Helaas hadden we geen sterke start. We kwamen passend onder druk, waardoor we ook moeite hadden met scoren. Vooral de harde klappen van de jonge diagonaalspeelster Laurine Geerdes kregen we moeilijk onder controle.

De sets daarop wisten we meer weerstand te bieden. Het leek even alsof VoCASA de tweede set ook binnen ging slepen, totdat op 24-21 achterstand onze Julia Wijma (passer-loper) aan serve kwam. We reageerden als team mega scherp en wisten de set te winnen met 26-24. Vanaf dat moment is de wedstrijd continu spannend gebleven. Voor ons was het belangrijk om veel druk uit te oefenen over midden, zodat de buitenkanten meer ruimte kregen in de sterke blokkering van VoCASA. Passer-loper Femke Severijns maakte het ons nog knap lastig met haar tactische prikballen. Met gelijk opgaande punten werd het uiteindelijk 2-2 en was het tijd voor de vijfde zet.

Waar de zenuwen gedurende de wedstrijd steeds meer zakten, zorgde de vijfde set er weer voor dat iedereen op spanning kwam. De laatste set was een mooie weerspiegeling van het verloop van de voorgaande vier sets. VoCASA startte sterk en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Wij vochten ONs terug en bij de kant wissel stonden we zelfs met 8-5 voor. Op een voorsprong van 13-10 durfden we stiekem te dromen over een overwinning. Maar VoCASA liet dit niet zomaar gebeuren en vocht terug naar 13-12. Met een overtuigende score van Laura Hamming en een foute aanval van VoCASA was het toch echt gebeurd: Oranje Nassau wint van de Nijmeegse ploeg!

Een indrukwekkende prestatie van ons team, waarbij we opnieuw hebben bewezen dat we in staat zijn om te concurreren op het een na hoogste niveau. Ons geheim? Volleybalervaring combineren met veel lachen en het leuk hebben met elkaar. Zonder druk. En hoe nu verder? Nou met heel veel opwinding en enthousiasme kijken we uit naar de volgende ronde waarin we het op mogen nemen tegen Eredivisionist Sliedrecht Sport D1.

Heb je de wedstrijd gemist, maar ben je nu mega nieuwsgierig? Kijk hier de livestream terug (helaas staat de vijfde set er niet op vanwege de langdurige strijd).