Zaterdag 16 september mochten we na een paar weken trainen en enkele oefentoernooien écht aan de slag. Het team van Oranje Nassau dames 1 bestaat voor dit seizoen voor ongeveer de helft uit nieuwe speelsters dus het was fijn om elkaar in de voorbereiding zowel op persoonlijk vlak als in de afstemming (nog) beter te leren kennen. Het team is vorig jaar kampioen geworden en is gepromoveerd naar de tweede divisie. Voor de beker waren we ingedeeld in een vierkamp in Emmen. Lycurgus DS1, DIO Bedum DS1 (beide 2e div) en Emmen’95 DS1 (1e div) stonden op het programma. Leuke tegenstanders, we hadden er zin in! Zo enthousiast als we waren kwamen we wel erg vroeg aan in de sporthal. Daarom was er genoeg tijd om een kopje koffie en thee in het zonnetje naast de sporthal te nuttigen. Met deze voorbereiding begonnen we aan onze eerste wedstrijd tegen Lycurgus DS1. In de voorbereiding hebben wij 2 oefenwedstrijden tegen dit team gespeeld (2x winst voor ON DS1). Ondanks de goede services en verdediging van Lycurgus wonnen wij de wedstrijd met 2-0 (15-25 / 22-25). Hierna mochten we aantreden tegen DIO Bedum DS1, een voor ons nog onbekende tegenstander. De eerste set wonnen we met 15-25. Helaas ontstond er in deze set een blessure bij DIO Bedum, veel beterschap gewenst! In de tweede set kregen we meer tegenstand en begonnen we met een 4-0 achterstand. We kwamen terug, bleven stabiel spelen en pakten ook deze set met 22-25.

Tot slot speelden we de wedstrijd tegen Emmen’95 DS1. Dit team had ook met 2-0 gewonnen van Lycurgus en DIO Bedum dus we wisten dat we moesten knokken voor de punten. Vol focus begonnen we met de wedstrijd en dit hebben we goed vastgehouden. We hadden het blok-verdedigingssysteem goed staan en de voorsprong die we hadden opgebouwd bleef behouden. De eerste set wonnen we met 25-20. In de tweede set begonnen we met een andere samenstelling in het veld. Het mooie is dat alle speelsters over het gehele bekertoernooi ongeveer evenveel sets hebben gespeeld. Ook in de tweede set was de strijdlust aanwezig. Mede door slim spel en goede services hielden we de overmacht. Toen de eindstand van 25-21 bereikt was kon onze dag niet meer stuk. Alles 2-0 gewonnen, was een dag! Wij bekeren nog even door!

Aankomende zaterdag gaat de reguliere competitie van start. Twijfel je nog over je plannen dit weekend? Je bent van harte welkom in sporthal de Brug. Om 15.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal en gaan we van start tegen Flash Nieuwleusen DS1. Let’s go!