Op 21 oktober was het tijd voor de tweede ronde van de Nationale Beker. Wij, Oranje
Nassau dames 1 uitkomend in de Tweede Divisie, waren ingedeeld bij twee Topdivisie
teams: namelijk Sudosa-Desto dames 2 en Veracles dames 1. Deze bekerdag stond in het
teken van een mooie onderlinge strijd tussen veel huidig en oud speelsters van Donitas en
Veracles.

We startten om 12 uur tegen Sudosa. De sfeer was goed en ontspannen maar gefocust, we
hadden immers niks te verliezen en we zouden wel zien waar het schip strandde. In de
eerste set merkten we dat we lekker in de flow zaten. De passlijn stond goed, onder leiding
van Iris Janssen die was ingevlogen bij afwezigheid van onze eigen libero. Er werd veel
verdedigd en we wisten de gaten te vinden. De eerste set wonnen we dan ook met 25-21.
Dit wilden we natuurlijk doorzetten in set 2. Deze set werd nog behoorlijk spannend door een
goede serveserie van Suzanne Benninga aan de kant van Sudosa. Maar gelukkig
hengelden we deze set met een goed blok van Veerle Kisjes met 25-23 binnen. Vol goede
moed begonnen we aan set 3. We wisten dat we scherp moesten blijven. Dat lukte, wissels
kwamen er lekker in, we bleven de taken goed uitvoeren en stonden goed aan de servicelijn.
Zo wisten we de derde set met overtuiging te pakken (25-13). Dit betekende een 3-0
overwinning op Sudosa. Voor ons kon de dag al niet meer stuk!

Al snel na deze wedstrijd stond Veracles op het programma. De groene vereniging met Paul
Oosterhof als coach is voor veel speelsters bij ON meer dan bekend. En vooral met de
huidige formatie van dames 1 wisten we dat het moeilijk zou gaan worden. In set 1 werden
we dan ook gelijk met beide voeten op de grond gezet. Veracles had een goede servicedruk
waardoor we moeite hadden in de passlijn. Aanvallend leverden ze veel power waardoor we
weinig tegengas konden bieden. Met een groot verschil van 13-25 verloren we de eerste set.
Balen, maar we herinnerden onszelf eraan dat alles nog mogelijk was en begonnen met
opgeheven hoofd aan set 2. Vooral het tactische spel moest beter. En dat lukte ook. We
gingen beter en gerichter serveren en onze passlijn was een stuk stabieler. Voor elk punt
werd keihard gevochten. Tot aan de 20 ging het gelijk op. Boven de 20 maakten we het
verschil en wisten we de set met 25-22 te pakken.

Op dit moment waren we al blij dat we Veracles tegenstand konden bieden en het publiek
een betere wedstrijd voorschotelde. Maar… er zat meer in. In set 3 kwamen we door
servedruk al snel op een voorsprong van 9-2. Deze ruimte hadden we ook nodig, want
vooral Anlene van der Meer wist onze gaten goed te vinden met haar snoeiharde aanvallen.
Zo werd het boven de 20 wederom spannend, maar wij als oranje vedettes trokken aan het
langste eind (25-23). Konden we dan toch gaan stunten vandaag?!

We hadden nog maar één set nodig en we waren uiterst gebrand om deze binnen te slepen.
Vol vertrouwen startten we met de vierde set. We bleven goed serveren, de pass was nog
steeds stabiel en de setters wisten onze aanvallers goed te vinden die tactisch en hard goed
afwisselden. Onze dubbele wissels werkten perfect en we kwamen weer op voorsprong.
Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen, waardoor we stiekem steeds meer hoop
kregen op een overwinning. Uiteindelijk scoorden we via het midden het laatste punt (25-19).
Eindstand: 3-1 voor ON!

Wat een ONtlading! ONdanks dat veel van ONs eerder op dit niveau speelden, hadden we
weinig verwachtingen van de dag. Maar misschien juist daarom hebben we als team heel
veel plezier gehad in het volleyballen tegen deze teams. En als kers op de taart mogen we
nog een rONde verder. Wie had dat gedacht!
Super trots en ONtzettend blij sluiten we de tweede ronde van de Nationale Beker af met de